Luchtgommen | maakt het van oud naar nieuw

“De beste methode voor het reinigen van uw product”

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een nieuwe methode om vooral houten oppervlakken te ontdoen van hun oude lagen verf of was. Dankzij het stralen krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn de producten klaar voor een nieuwe afwerklaag. Zoals gezegd wordt deze techniek vooral gebruikt voor hout, maar je kunt het ook toepassen op metaal of steen.

Met deze techniek worden verf, vernis, vuil of waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout, steenachtige ondergronden etc. Doordat er met luchtgommen veel minder materiaal gebruikt word als bij zandstralen is de techniek ook nog veel economischer.

De grootste verschillen tussen luchtgommen en zandstralen

Luchtgommen wordt wel eens vergeleken met zandstralen terwijl tussen deze 2 methodes wel van elkaar verschillen.

Bij luchtgommen wordt er een zacht straalmiddel gebruikt onder een lage druk, en bij zandstralen wordt er een veel scherper straalmiddel gebruikt onder een hoge druk.

Luchtgommen wordt gebruikt voor het reinigen van ondergronden met veel details zoals houten meubels, deuren, stenen muren enz. Zandstralen wordt vaak gebruikt om harde materialen zoals ijzer te ontdoen van verf of roest.

Een ander verschil is dat er bij luchtgommen geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen. Verder is het goedkoper dan zandstralen en werkt luchtgommen sneller.

Waaruit bestaat het straalmiddel?

Het straalmiddel wordt afgestemd op je gevelbekleding, maar is altijd een combinatie van lucht, water en zand. Afhankelijk van de ondergrond wordt de verhouding tussen de drie veranderd, alsook de diameter van de rotatie.

Concreet maken wij gebruik van een natuurlijk product: korrels van een veelgebruikt mineraal gesteente voor het reinigen van gevels, hout en metaal, dat vooral in Australië en India wordt ontgonnen. Er zitten geen chemische additieven in en ook geen sporen van metaal of kwarts. Verder wordt het product courant gebruikt omwille van de uitstekende resultaten op gevels.

Waarbij wordt luchtgommen toegepast?

1. Bij een gevelreiniging

Luchtgommen is een techniek die als gewone gevelreiniging kan worden toegepast. Daarna kunnen we de gevel ook een hydrofuge geven voor een nog betere bescherming tegen vuil en vocht.

2. Om gevelverf te verwijderen

Met luchtgommen kunnen we ook een verflaag af de gevel krijgen. Reken er wel op dat het voegwerk in veel gevallen dan ook gerenoveerd zal moeten worden. Dus in het kader van een grote gevelrenovatie kan dat wel.

3. Om graffiti te verwijderen

Een van de troeven van luchtgommen is dat het een relatief goedkope en doeltreffende manier is om graffiti van muren te verwijderen. Zowel op steen als beton, metaal of trespa.

4. Om natuursteen te reinigen

Ook oppervlakken in natuursteen kunnen met luchtgommen opgefrist worden. Dat gaat snel en door de natuurlijke hardheid van het materiaal verloopt dat ook zonder beschadigingen.

5. Om hout te reinigen

Ook bij het reinigen van hout heeft luchtgommen zijn nut om bijvoorbeeld verf, vernis en waslagen efficiënt te verwijderen. Denk aan houten draagstructuren, houten trappen, houten vloeren en deuren,…

6. Om metaal te ontlakken en te reinigen

Bij metalen oppervlakken en voorwerpen is luchtgommen nuttig om bijvoorbeeld laklagen te verwijderen of voor een algemene reiniging. Dat kan naast metalen bekleding bijvoorbeeld ook op auto’s of boten gebeuren.

Contact gegevens

Segeren Cleaning
Prinsenhof 85
4921 HW, Made

Telefoonnummer: 06 25 06 10 89
E-mail: info@segerencleaning.nl

Contactformulier

VRIJBLIJVEND ADVIES EN OFFERTE

Wij reageren binnen 24 uur. Heeft u geen e-mail ontvangen? Controleer uw spam-map.

06 25 06 10 89