Luchtgommen

“Maakt hout, steen en ijzer als nieuw”

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een nieuwe methode om vooral houten oppervlakken te ontdoen van hun oude lagen verf of was. Dankzij het stralen krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn de producten klaar voor een nieuwe afwerklaag. Zoals gezegd wordt deze techniek vooral gebruikt voor hout, maar je kunt het ook toepassen op metaal of steen.

Met deze techniek worden verf, vernis, vuil of waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout, steenachtige ondergronden etc. Doordat er met luchtgommen veel minder materiaal gebruikt wordt als bij zandstralen is de techniek ook nog veel economischer.

luchtgommen gevel voor
Luchtgommen voor
luchtgommen gevel na
Luchtgommen na

De verschillen tussen luchtgommen en zandstralen

Luchtgommen wordt wel eens vergeleken met zandstralen terwijl tussen deze 2 methodes wel van elkaar verschillen.

Bij lucht gommen wordt er een zacht straalmiddel gebruikt onder een lage druk, en bij zandstralen wordt er een veel scherper straalmiddel gebruikt onder een hoge druk.

Lucht gommen wordt gebruikt voor het reinigen van ondergronden met veel details zoals houten meubels, deuren, stenen muren enz. Zandstralen wordt vaak gebruikt om harde materialen zoals ijzer te ontdoen van verf of roest.

Een ander verschil is dat er bij lucht gommen geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen. Verder is het goedkoper dan zandstralen en werkt luchtgommen sneller.

Waaruit bestaat het straalmiddel?

Het straalmiddel wordt afgestemd op je gevelbekleding, maar is altijd een combinatie van lucht, water en zand. Afhankelijk van de ondergrond wordt de verhouding tussen de drie veranderd, alsook de diameter van de rotatie.

Concreet maken wij gebruik van een natuurlijk product: korrels van een veelgebruikt mineraal gesteente voor het reinigen van gevels, hout en metaal, dat vooral in Australië en India wordt ontgonnen. Er zitten geen chemische additieven in en ook geen sporen van metaal of kwarts. Verder wordt het product courant gebruikt omwille van de uitstekende resultaten op gevels.

Waar wordt luchtgommen toegepast?

Luchtgommen wordt op veel manieren toegepast. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de toepassingen van luchtgommen.

HOUT REINIGING EN VERNIEUWEN
Zo wordt lucht gommen gebruikt om oude houten meubels, balken, spanten etc. weer als nieuw te maken.

GEVELRENOVATIE EN MUREN
Ook wordt lucht gommen toegepast om stenen muren schoon te maken of een nieuw uiterlijk te geven, zeker gele of witte stenen knappen hier enorm van op en lijkt het of ze net nieuw zijn.

Ook bij gevelrenovatie wordt luchtgommen gebruikt om de gevel een nieuw uiterlijk te geven.

REINIGEN VAN NATUURSTEEN
Ook oppervlakken in natuursteen kunnen met lucht gommen opgefrist worden. Dat gaat snel en door de natuurlijke hardheid van het materiaal verloopt dat ook zonder beschadigingen.

VERWIJDEREN VAN GEVELVERF
Met lucht gommen kunnen we ook een verflaag af de gevel krijgen. Reken er wel op dat het voegwerk in veel gevallen dan ook gerenoveerd zal moeten worden. Dus in het kader van een grote gevelrenovatie kan dat wel.

OM GRAFFITI TE VERWIJDEREN
Een van de troeven van lucht gommen is dat het een relatief goedkope en doeltreffende manier is om graffiti van muren te verwijderen. Zowel op steen als beton, metaal of trespa.

METAAL TE ONTLAKKEN EN TE REINIGEN
Bij metalen oppervlakken en voorwerpen is lucht gommen nuttig om bijvoorbeeld laklagen te verwijderen of voor een algemene reiniging. Dat kan naast metalen bekleding bijvoorbeeld ook op auto’s of boten gebeuren.

Schoonmaakbedrijf segeren


Segeren Cleaning

Reinigingsbedrijf in gevels en industrie

Prinsenhof 85, 4921 JJ, Made

Telefoonnummer: 06 25 06 10 89
E-mail: info@segerencleaning.nl

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8:00 t/m 17:00

Contactformulier

06 25061089