Gevel stoomreiniging de beste methode

“Segeren Cleaning – Als het echt schoon moet zijn”

Wat is gevel stoomreiniging? En wat is de beste methode

Gevel stoomreiniging is de beste methode om uw gevel te laten reinigen omdat er met verwarmd water van ongeveer 80 graden uw gevel wordt afgespoten. Hierdoor wordt het vuil zachter en is daardoor makkelijker te verwijderen en er niet met grote druk gewerkt hoeft te worden waardoor uw gevel beschadigd om zelfs voegen loskomen door de hoge druk.

Gevelreiniging met behulp van stoom is vooral geschikt bij gevels die regelmatig gereinigd worden en waarbij het vuil niet te diep aangehecht is. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier van reinigen maar desondanks niet voor alle gevelmaterialen geschikt. Voor welke geveltypen stoomreiniging geschikt is en wat de voor- en nadelen van deze methode zijn, kun je lezen in onderstaand artikel.

Waarom gevel stoomreiniging?

Stoomreinigen is een van de beste methode van gevelreiniging waarbij lichte vormen van aanslag zoals mossen, algen of klimop op uw gevel worden verwijderd. Stoomreiniging is een effectieve en voordelige manier van gevelreiniging.

Door uw gevel eens in de zoveel jaar te laten reinigen voorkomt uw schade en blijft uw gevel als nieuw er uit zien. Als u dit niet doet dan zult u zien dat uw gevel op den duur dof wordt en voegen gaan afbrokkelen en er snel mos op gaat groeien waardoor uw gevel hard achteruit gaat.

Stoomreiniging wordt ook vaak gebruikt bij het reinigen van monumenten, deze methode is het minst schadelijk voor uw gevel en monument.

Gevel stoomreiniging de beste methode

Uw gevel zo goed als nieuw met stoomreiniging

Door het reinigen van uw gevel met stoom krijgt u gevel weer een mooie uitstraling, het lijkt wel of de gevel nieuw is. Vuil dat langere tijd op uw gevel zit zal uw gevel op den duur aantasten en zullen voegen afbrokkelen en indien het een stenen muur is vocht vasthouden.

Daarnaast heeft met gevel stoomreiniging het vuil verwijderd en dus de levensduur van uw gevel weer verlengd en zal indirect ook de waarde van uw woning of pand stijgen en eventueel sneller verkocht worden. Een woning met een mooie, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Na gevelreiniging impregneren

Heeft u uw gevel laten reinigen door middel van stoomreiniging en wilt u ervan verzekerd zijn dat u niet snel nog eens last krijgt van aanslag? Dan kunt u ervoor kiezen om uw gevel te laten impregneren. Deze procedure zorgt ervoor dat uw buitenmuur waterafstotend wordt gemaakt en deze een stuk minder snel aangetast wordt. Impregneren verhoogt de levensduur van uw gevel en de waarde van uw woning of kantoorpand. verhoogt de levensduur van uw gevel en de waarde van uw woning of kantoorpand. Het impregneren zorgt er daarnaast voor dat u minder snel aan nieuwe gevelreiniging toe bent.

Verschillende gevel reinigingsmethodes

Gevelreiniging verlengt de levensduur van gevels en geeft je pand weer een prachtige frisse uitstraling. Er zijn verschillende methodes om je jouw gevel laten reinigen? Het is afhankelijk van het materiaal van de gevel en het soort vervuiling, welke reinigingstechniek er toegepast moet worden.

Zo is het ook mogelijk om je gevel te laten luchtgommen, deze nieuwe methode is om gevels te ontdoen van hun oude lagen verf of was. Dankzij het stralen krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn de producten klaar voor een nieuwe afwerklaag. Zoals gezegd wordt deze techniek vooral gebruikt voor stenen, hout, maar je kunt het ook toepassen op metaal.

Denk hierbij aan hoge druk, stoom, droogijsstralen of chemisch reinigen. Natuurlijk is elke situatie verschillend, indien u wilt weten welke reinigingsmethode het beste voor uw gevel is dan kunt u met ons een afspraak maken en dan zal John Segeren die al jaren ervaring heeft in gevelreiniging en de eigenaar is van Segeren Cleaning uw adviseren.

Bekijk ook onze Facebook pagina voor uitgevoerde projecten

Schoonmaakbedrijf segeren


Segeren Cleaning

Reinigingsbedrijf in gevels en industrie

Prinsenhof 85, 4921 JJ, Made

Telefoonnummer: 06 25 06 10 89
E-mail: info@segerencleaning.nl

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8:00 t/m 17:00

Contactformulier

06 25061089