Droogijsstralen milieuvriendelijk en schadevrij.

Droogijsstralen | De nieuwste techniek van stralen

Droogijsstralen is de beste schoonmaaktechniek voor situaties waarin geen water gebruikt kan worden of wanneer de ondergrond gevoelig is voor beschadiging.

Bij dit schoonmaaktechniet wordt er droogijs i.c.m. lucht onder hoge druk op het object geblazen waardoor het ijs direct vervliegt bij het aanraken van het object.

In tegenstelling tot andere vaste stoffen gaat droogijs (koolzuurgas) rechtstreeks over van een vaste naar een gasvormige toestand, zonder vloeibaar te worden. Er is daarom geen residu, water of afval. Bekijk hieronder hoe we te werk gaan of vraag om een vrijblijvende offerte op maat.

droogijsstralen motorblok

Voordelen van Droogijsstralen

Reinigen zonder water

Droogijsstralen is bijzonder nuttig voor het schoonmaken van plekken waar watergebruik niet wenselijk of toegestaan is, zoals bij het reinigen van elektrische schakelkasten.

Droogijs is zowel niet-geleidend als vonkvrij, waardoor er geen risico is op elektrocutie, kortsluiting of explosies. Het is ook niet-toxisch en voldoet aan de huidige milieu-, gezondheids- en veiligheidsnormen.

Milieuvriendelijk

Er worden geen chemicaliën of straalmiddelen gebruikt bij droogijsstralen, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Behoud van Oppervlaktekwaliteit

Droogijsstralen is een niet-abrasieve methode en beschadigt het te reinigen oppervlak niet, waardoor het ideaal is voor gevoelige oppervlakken.

Efficiëntie en Downtime-Reductie

Droogijsstralen verkort aanzienlijk de downtime van machines omdat demontage niet nodig is. De methode is zeer efficiënt, zelfs in de meest lastig bereikbare hoekjes.

Verlagen van de Downtijd in verband met reiniging

Dankzij droogijsstralen kan de downtijd aanzienlijk beperkt worden omdat de te reinigen onderdelen/machines niet gedemonteerd hoeven te worden. De ijspallets komen werkelijk overal en reinigen uiterst efficient in de meest kleine hoeken. De downtime wordt zo aanzienlijk verkort omdat de tijdrovende demontage en montage overbodig zijn.

Het productieproces ondervind dankzij cleaning in place (CIP) maar heel weinig hinder waarmee de reinigingskosten in de meeste gevallen niet op kunnen tegen de economische meerwaarde van het sneller reinigen. Onze adviseurs bereken graag voor u de besparingen die u met droogijs kunt realiseren.

Milieuvriendelijke reiniging

Bij droogijsstralen worden geen chemicaliën of straalmiddelen gebruikt. Hierdoor ontstaan er bij de reiniging geen giftige of schadelijke dampen. Het reinigen met droogijs levert dus geen gevaar op voor de gebruiker en de mensen in de directe omgeving van het te reinigen object.

Oppervlakken blijven intact

U wilt gevoelige oppervlakken behoedzaam reinigen? Hard tegen vuil zacht tegen het te reinigen oppervlak. Droogijsstraling is niet agressief en verwijdert het vuil zonder het oppervlak aan te tasten. Bij droogijsstralen worden geen chemicaliën of straalmiddelen gebruikt. Hierdoor ontstaan er bij de reiniging geen giftige of schadelijke dampen. Het reinigen met droogijs leverd dus geen gevaar op voor de gebruiker en de mensen in de directe omgeving van het te reinigen object.

Hoe Werkt Droogijsstralen?

Droogijskorrels, met een temperatuur van -78 graden Celsius, worden onder hoge druk tegen het vervuilde oppervlak gespoten. Bij contact transformeren deze korrels direct in koolstofdioxidegas (CO2), dat diep doordringt in machines en motoren, en reinigt zonder de noodzaak voor demontage.

Toepassingsgebieden van Droogijsstralen

Van de voedingsindustrie en transport tot de lucht- en scheepvaart, droogijsstralen is geschikt voor een breed scala aan toepassingen en sectoren. Of het nu gaat om het verwijderen van lijm, vet, roet of andere soorten vuil, droogijsstralen is een veelzijdige en effectieve methode.

Schoonmaken van Industriële machines met droogijs

Machines die vervuild zijn geraakt door onder anderen lijmen, olie, vetten, koolstoffen, oplosmiddelen en andere aanslag zoals schimmel kunnen door middel van droogijsstralen op een eenvoudige manier worden gereinigd. Droogijsstralen is tevens geschikt om in te zetten voor moeilijk bereikbare en complexe oppervlakken.

Reiniging en onderhoud van transportmiddelen in mobility sector

Droogijsstralen kan ingezet worden om diverse soorten transportmiddelen te ontdoen van vervuilingen en tectyl te verwijderen. Denk hierbij aan toepassingen voor auto-, trein-, tram-, metro materieel en toepassingen in de lucht- en scheepvaart. Aangezien het een droge reinigingsmethode is en niet schuurt is het veilig voor het oppervlak.

Elektronische componenten

Voor het behoud van jouw apparatuur is het van belang dat de elektrische componenten periodiek gereinigd worden. Denk hierbij aan vuil zoals vet, inkt, verf en andere aanslag. Droogijsstralen maakt dit mogelijk. Aangezien het een droge manier van reinigen is zonder beschadiging van oppervlak, wordt de elektrische bedrading en andere elektrische onderdelen effectief gereinigd.

Roet verwijderen met droogijsstralen

Droogijsstralen maakt het mogelijk om op een eenvoudige wijze roet te verwijderen dat is opgetreden na een brand. Een bijkomend voordeel is dat door de lage temperatuur van het droogijs eveneens de roetgeur in de desbetreffende ruimte verminderd wordt met ca. 80%.

Schoonmaakbedrijf segeren


Segeren Cleaning

Reinigingsbedrijf in gevels en industrie

Prinsenhof 85, 4921 JJ, Made

Telefoonnummer: 06 25 06 10 89
E-mail: info@segerencleaning.nl

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8:00 t/m 17:00

Contactformulier

06 25061089