Gevel impregneren met de beste methode

“Segeren Cleaning – Als het echt schoon moet zijn”

Wat is gevel impregneren? En welke methode is de beste

Door uw gevel te impregneren wordt u gevel weer waterafstotend en zorgt ervoor dat vuil geen kans krijgt om te hechten en beschadigingen aan te brengen. U kunt het vergelijken met een auto wax, die voorkomt dat het water niet op uw auto blijft maar gelijk er af loopt waardoor er geen vlekken achterblijven.

Als u een stenen gevel heeft dan verslijt de beschermlaag van de steen in loop der jaren en trekt het vocht bij regen in de steen en zorgt voor problemen zoals schimmel, vuil en aangroei van mos op de stenen waardoor uw gevel een dof en vies uiterlijk krijgt.

Waarom je gevel impregneren?

Gevels impregneren wordt veel gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Door het impregneren van de gevel of muur worden de poriën van de muur gedicht waardoor er geen vocht meer in de steen kan komen en vuil niet kan hechten.

Een gevel impregneren heeft de volgende doeleinden:

  • De gevel waterafstotend maken
    Als je last hebt van doorslaand vocht krijg je in de meeste gevallen last van vochtplekken, schimmels, loslatend schilderwerk of behang op de binnen- en buitenmuren van je bestaande of nieuwbouwwoning.
  • Voorkomen van schimmel op de gevel
    Door je gevel te impregneren voorkom je dat er schimmel ontstaat omdat je het waterafstotend maakt.
  • De gevel blijft langer mooi zonder vuil
    Door het aanbrengen van het impregneermiddel is het moeilijker om voor verschillende soorten vuil zich aan de gevel of muren te hechten. Zo zal de gevel minder snel een gevelreiniging moeten ondergaan en blijft hij er langer als nieuw uitzien.
Gevel impregneren

Gevel impregneren met pasta met een kwast

De beste methode om een gevel te impregneren is met een pasta die je met een kwast moet aanbrengen. Doordat de impregneer hierdoor dik op de stenen wordt aangebracht, zal de steen meer tijd krijgen om het product op te nemen waardoor u een beter resultaat krijgt.

Een ander voordeel van een gevel impregneren met een pasta en kwast is dat je geen last hebt van nevel en de gevel niet hoeft af te plakken voor het beschermen van andere delen van uw gevel.

Wordt de gevel voor het impregneren gereinigd?

Als u door ons uw gevel laat impregneren dan reinigen heel de gevel d.m.v. gevel stoomreiniging met heet water voordat wij de gevel gaan impregneren. Hierdoor zal de impregneer pasta nog beter inwerken waardoor het maximale rendement behaald wordt.

Garantieperiode | Gevelimpregnering met pasta

Wij geven op onze gevelimpregnering met pasta maar liefst 12 jaar garantie! Omdat wij gevelimpregnering uitvoeren met een pasta is onze garantieperiode een stuk langer dan je een gevelimpregnering laat aanbrengen met een spuit.

Wat zijn de nadelen van gevelimpregnering?

Er zijn geen nadelen bij gevelimpregnering, alleen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden.

– Vocht wat achter de gevel zit kan niet via de steen naar buiten
– Als er vocht aanwezig is dan moet de ventilatie van de muur in orde zijn.
– Na 12 á 15 jaar zal de muur opnieuw impregneert moeten worden

Wilt u meer informatie over gevelimpregnering?

Wilt u uw gevel door ons laten impregneren of laten renoveren? Neem contact met ons via de onderstaande gegevens op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk ook onze Facebook pagina voor uitgevoerde projecten

Schoonmaakbedrijf segeren


Segeren Cleaning

Reinigingsbedrijf in gevels en industrie

Prinsenhof 85, 4921 JJ, Made

Telefoonnummer: 06 25 06 10 89
E-mail: info@segerencleaning.nl

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8:00 t/m 17:00

Contactformulier

06 25061089