DROOGIJS STRALEN

Droogijs stralen is de beste schoonmaaktechniek voor situaties waarin geen water gebruikt kan worden of wanneer de ondergrond gevoelig is voor beschadiging.

Bij dit schoonmaaktechniet wordt er droogijs i.c.m. lucht onder hoge druk op het object geblazen waardoor het ijs direct vervliegt bij het aanraken van het object.

In tegenstelling tot andere vaste stoffen gaat droogijs (koolzuurgas) rechtstreeks over van een vaste naar een gasvormige toestand, zonder vloeibaar te worden. Er is daarom geen residu, water of afval. Bekijk hieronder hoe we te werk gaan of vraag om een vrijblijvende offerte op maat.

droogijs stralen motorblok

DE VOORDELEN VAN DROOGIJS STRALEN

– Reinigen zonder beschadiging van de ondergrond of onderdelen
– Reinigen zonder residu / water / afval
– Inpandig reinigen zonder overlast
– Effectief verwijderen van belettering, stickers, epoxy etc.
– Effectief verwijderen van antifouling
– Ook voor machines en machineonderdelen
– Zeer efficiënt en milieuvriendelijk


HOE WERKT DROOGIJS STRALEN?

Het droogijs bestaat uit korrels met een temperatuur van -78 graden Celsius die onder hoge druk tegen het vervuilde oppervlakte worden gespoten. Zodra de droogijs korrels het oppervlakte raken, worden ze omgezet in gas (Co2).

Het gas komt tot diep in de machine of motor en reinigt alle grote en kleine oppervlakten zonder dat deze gedemonteerd hoeven te worden. Dit bespaart veel tijd!


WAAR WORDT DROOGIJS STRALEN TOEGEPAST?

Het gebruik van droogijsstralen kent uiteenlopende toepassingen voor diverse organisaties en instellingen. De meest voorkomende vervuilingen zijn lijm, vet, vuil en andere afzettingen in de food sector, voor transportbanden en verpakkingen. Ook voor lasnaden en spatten van lascellen en lasrobots. Heb je minder hardnekkige vervuiling? Dan is stoomreiniging de geschikte methode.

Schoonmaken van Industriële machines met droogijs

Machines die vervuild zijn geraakt door onder anderen lijmen, olie, vetten, koolstoffen, oplosmiddelen en andere aanslag zoals schimmel kunnen door middel van droogijsstralen op een eenvoudige manier worden gereinigd. Droogijsstralen is tevens geschikt om in te zetten voor moeilijk bereikbare en complexe oppervlakken.

Reiniging en onderhoud van transportmiddelen in mobility sector

Droogijsstralen kan ingezet worden om diverse soorten transportmiddelen te ontdoen van vervuilingen en tectyl te verwijderen. Denk hierbij aan toepassingen voor auto-, trein-, tram-, metro materieel en toepassingen in de lucht- en scheepvaart. Aangezien het een droge reinigingsmethode is en niet schuurt is het veilig voor het oppervlak.

Elektronische componenten

Voor het behoud van jouw apparatuur is het van belang dat de elektrische componenten periodiek gereinigd worden. Denk hierbij aan vuil zoals vet, inkt, verf en andere aanslag. Droogijsstralen maakt dit mogelijk. Aangezien het een droge manier van reinigen is zonder beschadiging van oppervlak, wordt de elektrische bedrading en andere elektrische onderdelen effectief gereinigd.

Roet verwijderen met droogijsstralen

Droogijsstralen maakt het mogelijk om op een eenvoudige wijze roet te verwijderen dat is opgetreden na een brand. Een bijkomend voordeel is dat door de lage temperatuur van het droogijs eveneens de roetgeur in de desbetreffende ruimte verminderd wordt met ca. 80%.

Contact gegevens

Segeren Cleaning
Prinsenhof 85
4921 HW, Made

Telefoonnummer: 06 25 06 10 89
E-mail: info@segerencleaning.nl

Schoonmaakbedrijf segeren

Contactformulier

VRIJBLIJVEND ADVIES EN OFFERTE

Wij reageren binnen 24 uur. Heeft u geen e-mail ontvangen? Controleer uw spam-map.

06 25061089